søndag 18. april 2010

Rio Capanema

I den vestre delen av Baia de Todos os Santos munner elva Rio Paraguaçu ut i Baia’en. Vi har gått inn i elva og planen er å følge den 8-10nm innover før vi tar vestover og inn i sideelva Rio Capanema, til landsbyen Maragojipe.
Det er en flott tur opp elva med tett mangroveskog og palmer på elvebreddene og enkelte flotte strandeiendommer hvor tydeligvis noen mer velstående har sine feriehus. Utrolig grønt og frodig overalt.
Halvveis tar vi en mellomankring og en natt ved Ilha do Monte Christo, før vi fortsetter og ankrer i elva utenfor Maragojipe fredag ettermiddag.
Lørdag morgen er vi tidlig oppe og inne i byen ved halv sju-tida for å få med oss det store lørdagsmarkedet.
Det har allerede pågått en stund når vi kommer og her selges det meste av grønnsaker, frukt, kjøtt, levende høns og haner, mel og andre råvarer samt klær og sko. Utrolig folksomt og det er tydelig at dette er ukas viktigste handledag. Folk kommer fra områdene rundt for å selge sine varer eller for å handle. I sidegatene står eslene og hestene parkert mens eierne er på markedet.
Bra varer og veldig billig. Vi hadde to fulle ryggsekker for rundt 100-lappen.
Hovedelva går videre oppover til flere landsbyer, men den er for grunn for oss i tillegg til at vi ikke har funnet noe kart for videre elveseilas.
Derfor tok vi bussen videre innover til landsbyen Cachoeira, en snau times busstur gjennom små tettsteder og gjennom et fantastisk grønt og frodig landskap.
Cachoeira ligger veldig idyllisk til ved elvebredden og vi får en fin ettermiddag her sammen med Ritva og Bengt i svenske Miss Blue.
Seilbåten på bildet er en fransk AluBat med senkekjøl som bare stikker 1,3m og den hadde kommet seg helt opp på høyvann.

2 kommentarer :

  1. Følger dere med et smil og er veeeldig misunnelig :) jeg har vært på ISAF sikkerhetskurs på Käringön, samt sittet fast i Riga pga flystopp.
    Etterhvert kommer dere kanskje til havnebyen Vitoria der jeg var med pappaen min som 7-åring på en Jahre-båt :)

    SvarSlett
  2. Ja, nå nærmer det seg avreise med stormskritt og ISAF-kurs er godt å ha i bagasjen.
    Vitoria blir nok en naturlig stopp på veien ned mot Rio.

    SvarSlett