fredag 23. april 2010

Utsjekking fra Salvador

Vinden ser ut til å dreie litt etter å ha blåst motvind i over tre uker nå og derfor tenker vi å benytte sjansen til å flytte oss videre sørover.
Vi ligger for øyeblikket i Salvador og fikk til slutt sjekka ut i dag. Policia Federal, det vil si Immigrasjonskontoret, har ingen bestemt kontortid og i dag dukka dama opp kl. kvart på ti på formiddagen.
Vi snakka med en seiler fra Sveits på kontoret til Comandant de Porto i dag. Han kom hit direkte fra Kapp Verde og måtte ta hovedinnsjekkinga inn i Brasil her, det vil si alle fire kontorene. Det brukte han 4 dager på og ble ferdig først i dag.

Ritva og Bengt reiser til Sverige på 2 måneders sommer-/vinterferie i slutten av neste uke og legger Miss Blue i vinterhavn på Itaparica. De har leid en bøye og gjort avtale med eieren av bøya om tilsyn av båten mens de er i Sverige. Vi har hatt noen fine uker sammen med dem med mange fine opplevelser og ønsker dem en god tur nordover.

Som alltid når vi er i havn på denne måten så blir det hektisk. Mye skal ordnes og her i storbyen finnes muligheter for å fylle litt på forrådene igjen.
Vi hadde også planer om å se litt mer av Salvador og ikke minst den gamle bydelen oppe på fjellet rett over havna. Men i natt kom det inn et stort cruiseskip og da myldret det jo av turister og havneområdet og den gamle bydelen ble plutselig forvandlet til et stort suverni-marked så vi var godt forsynt etter et par timer.

I ei sidegate så fant vi heldigvis en "kilosrestaurant" med bare lokale gjester og der fikk vi oss en veldig bra lunsj. Kilosrestauranter er ganske vanlige i Brasil, og det vil si bufé med både varme og kalde retter og ofte også en stor grill. Her forsyner man seg med det man måtte ønske og i kassa veies maten og man betaler pr. kilo. Vi kan gjerne spise oss stappmette begge to for 80-100 kroner inkl. drikke.

Det kommer gjerne noen kraftige regnskurer hver natt, men det er stort sett fint på dagtid. Luftfuktigheten ligger konstant på mellom 85 og 90 prosent så det er godt og klamt.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar