fredag 30. april 2010

Ilheus

Byen Ilheus viste seg å være en positiv overraskelse og sånn er det jo gjerne når man ikke har noen spesielle forventninger.

Vi har ankret på grunt vann like utenfor Ilheus Iate Club og når vi tok gummibåten inn til brygga ble vi godt mottatt. Det var helt greit å la den ligge der mens vi er på land. Vi måtte bare si i fra hvis det er noe vi trenger hjelp til mens vi er her.
Iate Club’en har egen opplagsplass, dusjanlegg og sauna. På en fjellknaus ved brygga har de også en flott restaurant med svømmebasseng. Nok om det.

Ilheus er nesten 500 år gammel og det vil jo si omtrent fra den tida da det Amerikanske kontinentet ble kolonisert av europeerne. Den gamle bydelen har noen av de best bevarte byggene fra den tiden. Kirken Ingreja de São Jorge, som i dag er totalrenovert, er et flott skue både utvendig og innvendig.
Byen var også fra gammelt av ”kakaobyen” på denne kyststrekningen og det skal være et eget kakaomuseum i byen. Vi får se om vi kan finne det etter hvert.

Den internasjonalt kjente forfatteren Jorge Amado kommer herfra og vi fant ham sittende ved et bord på en fortausrestaurant like ved kirken. Litt stiv i blikket og det virket ikke som han kunne norsk heller for han svarte ikke når vi snakket til ham. Han skal være en bra forfatter og vi får se om vi finner noen bøker av ham etter hvert.

Enten så har det vært mye syke mennesker her eller så har noen sett dette som den nye vekstnæringen, for byen har utrolig mange klinikker. Ikke bare på hvert gatehjørne, men flere steder også mellom hvert gatehjørne kan det virke som.
Her skulle det ikke være farlig å bli syk. Vi håper allikevel at vi bare kan betrakte dem fra utsiden.

1 kommentar :

  1. Jeg skjønner at dere har det fint i Brasil. Høres ut som en flott kyst å seile på - spennende og anderledes steder.
    Nå skal vi snart ha båten på land (10 mai) for siste gang vask, puss og gni på Framnæs for forhåpentligvis mange år :) :)

    SvarSlett