mandag 14. mars 2011

Ute av Magellan

Etter å ha ligget lenge på været spurte vi Leif, LA3ZH, om hjelp. Og for noen dager siden pusset han glasskula si skinnende blank, så dypt ned i den og kom med melding om at søndag burde det være en mulighet. Og det stemte perfekt. Den mannen må ha gode kontakter.
Og ikke nok med det. Da vi kom i havn i kveld lå det jammen en ny værmelding klar fra ham som tyder på brukbart vær et par dager til. Vi setter stor pris på at han også vil bruke søndagskvelden for å lage værmelding til oss. Tusen takk for hjelpen!
Dagene begynner å bli merkbart kortere her. Vi tok fortøyningene i bekmørke i dag morges og snirklet oss ut av Caleta Notch og satte kursen nordvestover i Magellan. Litt rufsete rundt odden i det vestre utløpet mot Stillehavet, før vi kunne sette kursen opp i Canal Smyth. Vi kom oss i havn akkurat i det mørket la seg i kveld. Posisjonen ligger på "posisjonsrapport-linken" og det var en spesiell havn å gå inn for å fortøye i mørket.
Like greit å flytte seg i dag. Jevnt silregn gjorde at det ikke ville vært strandvær uansett.
Før vi sier takk for oss i Magellanstredet har vi bladd litt i leksikon og den italienske pilotboka. Der finner vi følgende opplysninger om stredet:
Fernão de Magalhães het en portugisisk sjøfarer som i 1520 oppdaget stredet.
Turen fortsatte videre vestover til Filippinene hvor han senere ble drept av en innfødt.
Men ett av skipene hans klarte å fortsette og kom tilbake til Spania etter å ha gjennomført historiens første jordomseiling.
Joshua Slocum het en annen legendarisk seiler. På slutten av 1800-tallet var han den første privatperson som fullførte en jordomseiling i båten Spray.
Båten hadde ikke motor og første gang han prøvde å komme gjennom Magellanstredet fikk han uvær og ble blåst sydover. Han måtte ta en ny runde inn Canal Cockburn og opp i stredet på nytt. Ved utløpet mot vest møtte han nok en gang dårlig vær og måtte søke havn i Caleta Angosto. Her ble han liggende en hel måned før forholdene var såpass at han kunne fortsette.
Vi brukte heldigvis ikke mer enn to uker i stredet.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar