lørdag 3. juli 2010

Slavehandel

Paraty er en av Brasils eldste byer og den gamle bydelen står på UNESCO's liste over bevaringsverdige steder.
Historien forteller at byen tidligere var en av de viktigste utskipningshavnene for gull. Senere ble den en av hovedhavnene for import av slaver fra Afrika. Slavene har nok vært et viktig element også i dette landets historie.

Den gamle bydelen er stengt for biltrafikk og det sier seg egentlig selv, for gatene består av grov stein. Grunnen til dette er at ved spring tidevann oversvømmes gatene med vann. Det sies at byen er anlagt slik for at gatene på den måten jevnlig fikk seg en grundig vask. Bergenserne vasker jo også byen sin jevnlig, men det viser seg altså at det lar seg løse på flere måter, selv uten regn.

Paraty er det første stedet som vi ikke har rukket å sjekke inn før havnemyndighetene kom på døra med tre mann i gummibåt. Vi var tydeligvis velkomne på kontoret deres i morgen selv om det er søndag. De var bare ute på kontrollrunden sin.

4 kommentarer :

 1. ja.. ser ut som han har gjordt noen arbeidsslag ja:)og pent vær ser jeg dere har også. Varmt og fint utpå her òg nå.

  SvarSlett
 2. Godt at sommeren endelig kom da. Nyter dere varmen utpå i ny båt da eller?

  SvarSlett
 3. Jepp:) nok en gang men denne gange er det en Nor Star 950 2002 mod. (hvit og blå)
  Prøver oss om igjen så får vi se hvordan det blir denne gang.Spennende for andre i hvert fall:)he.he. ungene har veddet på om den blir solgt igjen i juli eller august. Når vi hentet den i oslo fikk vi en melding fra Søgnen om å passe oss for å kjøre for nære land, for da kunne den jo bli solgt allerede på vei hjem!!!!! morsomt:)Så langtur..nnnnnei. Godt vi kan følge med dere:)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med ny båt!
  Godt å komme på vannet igjen, ikke sant?
  Vi ønsker dere en fin sommer i båten med mye sol og varme.

  SvarSlett