torsdag 3. juni 2010

Rio de Janeiro's storstue gjenåpnet

Hvis noen har lurt siden det har vært stille på bloggen et par dager, så er det altså ikke kapteinen på Kilico som har blitt fengslet i Rio.

Den moderne kulturen som har satt spor etter seg i form av byggverk, er jo ikke stort mer enn 500 år i Brasil. Derfor finner vi ikke så mange gamle bydeler som i Europa. I tillegg har landet slitt økonomisk i mange år og det har nok gått ut over bevaring og vedlikehold av det som finnes i flere av byene vi tidligere har besøkt.
I Rio er det faktisk en del flotte gamle bygg. Noen av dem ligger veldig inneklemt mellom nye, moderne høyhus og kommer derfor ikke helt til sin rett, mens andre hevder seg litt mer. Sist uke ble Teatro Municipal offisielt åpnet av presidenten etter en stor oppussing og er nok absolutt blitt byens storstue.

1 kommentar :

  1. Fange og fange! Der var det liv igjen ja! regner meg at styrmannen har holdt skipper'n inne i rederlugaren til litt ekstra stell og pleie slik at han kan komme til seg selv igjen etter besøkene på Ipanema og Copa Cabana. Det tar på det å se så mange kunstverk på en gang!!

    SvarSlett