fredag 25. juni 2010

Vannlekkasje

Ferskvannspumpa har den siste uka starta flere ganger helt umotivert. Da pleier årsaken som regel å være ei slakk slangeklemme eller ei kran som ikke er helt stengt.
Men det viste seg at det var alvorligere enn som så. Lekkasjen kom fra varmtvannstanken.
Vi ligger akkurat nå i havn sammen med Graham og Joan i  S/Y Karma fra Nord-Irland. De er på vei nordover fra Argentina, hvor de har vært siden i fjor høst. Vi har hatt mailkontakt med dem en stund, men nå traff vi dem til slutt her i marinaen. I går hadde vi en fin midtvinteraften sammen, med mye informasjon om Brasilkysten videre sydover, Uruguay og Argentina.
Karma er en 43 fots stålbåt og da har Graham naturligvis også med seg sveiseapparat. Midt i blinken i forhold til vår vannlekkasje. Skipperen plukket ut tanken, Graham fant fram sveiseutstyret og ikke lenge etter var sprekken sveiset. 
Nå viste det seg at Graham hadde glemt garantiblokka hjemme og kunne derfor ikke utstede noen garanti eller sertifikat på sveisen, men tett og fint ble det. Stort raskere og enklere er det ikke godt å få løst et problem. Godt med hjelpsomme seilervenner.
Så snudde jo sola for noen dager siden også og da går det heldigvis den rette veien igjen, men vi merker nok ikke noen særlig forskjell før vi kommer nedover mot Argentina utpå våren.

1 kommentar :