torsdag 13. mai 2010

Vitoria

Temperaturen i vannet har gått ned mot 21 grader og det merkes godt, særlig inne i båten. Vi har også hatt noen dager med kald sønnavind, ja for det er sønnavinden som er kald her på disse breddegrader. Men ikke verre enn at det er som en vanlig god norsk sommerdag.
Landskapet endrer seg etter hvert som vi kommer lenger sydover. Ikke fullt så flatt lenger og litt mer fjell å feste blikket på.

Vi ble ganske overrasket da vi seilte inn i havneområdet og fant at mange av småbuktene er omkranset av svaberg og glatte skjær. Nesten som å være i Vestfold-skjærgården igjen, bortsett fra palmene og de lange sandstrendene ellers da.

Vitoria ligger egentlig på en øy og havna vi ligger i er i den nye og moderne bydelen med eksklusive boligområder og moderne og flotte høyhus.
Den gamle bydelen derimot er ikke noen ”høydare” akkurat. En rekke bygg som tydeligvis har blitt reist i all hast mens arkitektene hadde ferie, ødelegger helhetsinntrykket, men det moderniseres for fullt, så det kan jo hende det blir bra til slutt.

Iate Clube’n vi ligger i er ikke så stor, men ganske eksklusiv. Det kryr av mennesker ansatt her, selv nå i vintersesongen, både på kontorene og ute på anlegget.
I tillegg til oss er det en tysk charterbåt med portugisisk kaptein og en australsk aleneseiler på vei sydover. I ettermiddag kom også franske Arpatas som vi har truffet før.
Men de er snille med gjestebåtene her og vi betaler havneavgift kun etter antall personer og det vil si at vi betaler rundt 35 kr inkl. vann og strøm samt fri tilgang til serviceanlegg med toaletter og dusjer samt svømmebasseng. Australieneren, som er alene, betaler altså bare halvparten for seg og sin 46 fot lange båt.

4 kommentarer :

 1. Ser ut som dere er hjemme jo! Det grønne, vakre bygget kunne fint stått på torget i Sandefjord. Hadde glidd rett inn ved siden av det moderne, nye høydehuset der Adelsten brukte å være for eksempel!? Og det andre bidet er definitivt fra Granholmen med utsikt til Seilerholmen. Og så er det mamma som står og holder den palmekvasten.

  SvarSlett
 2. Ja, ikke sant? Det blir hjemlengsel når vi ser sånne bygg.

  SvarSlett
 3. Får billig hårklipp her tenker jeg - hadde ikke tatt sjansen selv...men sikkert billig...

  SvarSlett
 4. Ja hårklippen i Brasil er billig, særlig i Salong Kilico som er åpen alle dager. Ikke streiker de heller.

  SvarSlett