tirsdag 25. mai 2010

Corcovado og Kristusstatuen

Corcovado er navnet på det 710m høye fjellet hvor den berømte Kristusstatuen er plassert.
Statuen er 30m høy og fingerspennet er på hele 28m.
Nå har vi gjort som Ingrid Espelid og "juksa lite granne" med bildet, for hele statuen er nå omgitt av stillaser da det pågår restaureringsarbeider.
Stillasebyggerne har en luftig jobb som det fremgår av det andre bildet.
Fjellet ligger i en nasjonalpark og vanligvis transporteres alle turistene med tog opp til toppen, men det kraftige regnværet for en tid siden førte til skader på skinnegangen så den må repareres og vi ble derfor fraktet opp med egne minibusser.
Men utsikten er det ingen ting å si på. Skal tro om det finnes andre byer i verden med mer spektakulære omgivelser samlet på ett sted og som man kan beskue på en gang fra flere av fjelltoppene rundt byen?
Apropos buss; ja, for er det noe det er mye av i Brasil, så er det busser. Dette er kollektivmiddel nummer én og det kryr av dem. Den største utfordringen er å vite hvem buss man skal ta. Men vet man nummeret så stopper de gjerne hvor som helst for å ta deg på. Veldig effektive og det går virkelig unna i svingene. Som i så mange andre land har sjåføren ingen ting med penger å gjøre, det er en egen person som tar seg av dette i det du kommer på bussen.
Vi liker å ta buss for det er her man treffer den vanlige brasilianer selv, om det ofte kan bli skikkelig trangt om plassen. Og så får vi oss gjerne en fin sightseeing samtidig, for bussene går som regel gjennom strøk av byen som man ellers ikke ville besøkt.

3 kommentarer :

  1. Hvor lenge skal de pusse opp Jesus da? Kommer kanskje an på om det er fasaden som har slått sprekker eller om det er noe mere fundamentellt å ta tak i...?

    SvarSlett
  2. Ja, du sier noe. Bare sprekker i fasaden er jo ganske alvorlig, selv for statuer...

    SvarSlett
  3. ..ikke minst Jesuser...

    SvarSlett