tirsdag 22. september 2009

Sicilia

Med sine drøye 5 millioner innbyggere og et areal som er under tiendelen av Norge ligger øya Sicilia som fotballen til Italiafoten, bare adskilt fra fastlandet av det smale Messinastredet.
På Sicilia ligger også Europas største aktive vulkan, Etna, som er 3.323 meter høy og hadde sitt siste utbrudd i 2000 og 2001.
Sicilia er grønn og frodig og landskapet vitner om vulkanaktivitet og tidligere jordskjelv.
Vi fikk forresten med oss at Sicilia nettopp er kåret til verdens beste ferieøy av et anerkjent reisemagasin.
Palermo ligger på nordvestkysten og er hovedstaden på øya og har ca.720.000 innbyggere.
Sicilia forbindes jo ofte med mafiaen for det var her den oppsto på 1800 tallet. Den har vært forsøkt bekjempet flere ganger, men ser vel allikevel ut til å leve i beste velgående og kontrollerer vel både det ene og det andre her og andre steder antagelig.
Nå så vi verken gudfedre eller andre mistenkelige personer da vi besøkte byen, men det er jo ikke sikkert de er ute i dagslys.
Til tross for stedvis mye søppel (mafiakontrollert?) synes vi allikevel at Palermo var en veldig interessant by å besøke. Et stort område med markedsgater, mye fin arkitektur og flere flotte parker og plasser.
Det er bra veier på Sicilia med et nett av motorveier, men det tok allikevel 2 timer med buss å komme til Palermo fra Mazara del Vallo.
Det er fortsatt daglige tordenbyger og et par dager med kulingbyger, men det ser ut til å stabilisere seg mot helga og da tenker vi å fortsette nordvestover mot Sardinia og til deretter mot Balearene litt ut i oktober.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar