lørdag 19. september 2009

Ut av Tunisia


Endelig fikk vi bedre værprognoser for Siciliastredet og vi bestemte oss for å sette kursen for Mazara del Vallo på Sicilias sydvestkyst med et mellomstopp på den lille øya Pantelleria som også er Italensk. Vi ønsket å dra tidlig for å slippe å komme inn til Pantelleria etter mørkets frembrudd, men først måtte vi sjekke ut av Tunisia.
Samme runde som ved innsjekking. Det vil si politiet og passkontroll og ny kontroll i båten av tollvesenet og diverse stempler før vi kan betale havneavgift og dra.
I og for seg greit bare de forskjellige myndighetspersonene har blitt vekket ved 6-tida om morgenen.
Vi opplevde det samme igjen som ved innsjekking, nemlig at politiet gjerne ville ha litt gaver (bestikkelser) av oss. Vi driver ikke med den slags og hadde heller ikke verken sigaretter eller restpenger av Tunisiske dinarer som gjerne ville ha. Det tok en stund før han ga seg og forlot båten. Marinakontoret skjønte hva som foregikk og oppfordret oss også til å ikke gi noe og de ville gjerne at vi leverte skriftlig klage som de kunne gå videre til kommandanten med. Vi lot det ligge og satte kursen mot Pantelleria i stedet.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com/

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar