torsdag 3. september 2009

Båtflyktninger


Vi regner oss jo selv nesten som båtflyktninger innimellom, men virkligheten kom brått da vi forlot Valetta havn og skulle nordover til den Blå Lagune på Comino, øya mellom Malta og Gozo.
Vi møtte en kystvaktsbåt på vei inn til Valetta med fullt av folk på dekk og vi lurte da mannskapet gikk rundt med munnbind. Vi forsto straks sammenhengen da alle "passasjerene" var negre og de satt linet opp på dekk med redningsvester mens mannskapet gikk rundt og passet på. De hadde sikkert blitt plukket opp i Maltesisk farvann og hva som venter dem på Malta vet vi ikke, men vi så ikke mange mørkhudede under vårt opphold her så vi tror ikke de beholder alle.
Det var en vekker i forhold til vår planlagte overfart til Tunis neste uke. Vi får en nattseilas og da må vi nok være ekstra på vakt. De lyser jo ikke akkurat opp i nattemørket og man kan vel ikke regne med at de har reglementert lanterneføring heller.
Forresten fikk vi oss en hyggeligere overraskelse da vi fylte diesel ved en lekter i nabohavna før vi dro. Samtalen med marinerosen begynte på engelsk og vi ble ganske lange i maska da han plutselig utbrøt; "det har neimen ikke vært mange norske båtær her i år". Moren hans var norsk og han hadde bodd 8 år i Tønsberg i barndommen og snakket flytende Vestfoldsk.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar