mandag 10. oktober 2011

Minerva Reef

Etter drøye 2 døgn og 275 nautiske mil sydvestover fra Nuku'Alofa kom vi til et punkt i havet hvor vi begynte å se bølger som bryter over revkanter, Minerva Reef. Ved høyvann er hele revet under vann og ved lavvann kan man "gå i land" på de korallene som stikker såvidt over vannflaten. Ved å klikke på linken "Posisjonsrapport til sjøs" på høyresiden så ser dere hvor vi er.
Den Amerikanske seilbåten Georgie J, som vi traff i Nuku'Alofa, lå allerede ankret inne i atollen og vi kalte dem opp og fikk deres koordinater for passasjen gjennom revåpningen for å sjekke hvor nøyaktige kartene var. Det viste seg at våre kart var 100% riktige og vi kom greit inn i atollen og ankret tett oppunder revet i nordøst da vinden var meldt fra den retningen.
Det har blåst en frisk bris til liten kuling i hele natt og ved lavvann har revet tatt av for bølgene og vi har ligget helt stille, mens ved høyvann blir det noe småsvell så vi duver lett.
En litt merkelig følelse å ligge ankret midt i Stillehavet uten å se land noe sted. Vi ser an været før vi drar videre for å få best mulige forhold for den videre turen sydover.
Leif, vår trofaste meterolog, har blankpolert krystallkula si, sitter fordypet i kartene og gir oss oppdateringer daglig. Utrolig fint. Vi har også radiokontakt daglig med flere i sørnorge med Leifs fiskestang som antenne. Den har gitt oss stabil kontakt og veldig fine radioforhold gjennom hele Stillehavet. Det enkle er som regel det beste sies det jo.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar