fredag 28. oktober 2011

I havn på New Zealand

Nå er vi vel i havn i Opua på New Zealand.
Etter en natt på karantenebrygga fikk vi besøk av myndighetene i går og ble sjekket inn. Selve innsjekken var litt mer omstendelig enn vanlig på grunn av at NZ beskytter sitt miljø spesielt bra og det er ganske mange matvarer vi ikke får ta med inn. Ingen ferskvarer av verken frukt, grønt, kjøtt, fisk eller melkeprodukter. Heller ikke hele korn av noe slag som f.eks. pop-corn og til og med honning er ikke tillatt. Men vi var rimelig godt forberedt og det ble bare en hvitløk de tok beslag i. I tillegg tok de med seg søpla vår og til og med posen i støvsugeren. Hjula på sykkelene våre ble sjekket så det ikke skjulte seg ulumskheter i dekkmønsteret.
Vi har kommet oss godt tilrette i havna her og treffer igjen mange seilere vi kjenner fra før og en del nye.
Ivan og Josefin fra den svenske båten Kuheli har vi truffet mange ganger før og siden vi hadde bryllupsdag i går så stilte de opp med en nydelig blomsterbukett med selvplukkede markblomster. Det varmer godt med sånn velkomst.
Det lille vi har sett av NZ så langt er naturmessig som å komme hjem til Norge på våren. Lange, lyse kvelder og nå på våren er småfuglene i full gang og de synger til og med på norsk!
Vi blir liggende her i Opua noen dager før vi seiler videre sydover til Whangarei hvor vi skal ha båten liggende til orkansesongen er over lenger nord i Stillehavet.
Vi takker så mye for alle kommentarer på bloggen i det siste. Hyggelig å se at mange følger med oss.

2 kommentarer :

 1. GRATULERER MED BRYLLUPSDAGEN !
  Gleder oss til hver dag vi leser nytt fra dere.
  Klem til dere fra fru og herr skolmarsen

  SvarSlett
 2. Trollsås: "naturmessig som å komme hjem til Norge på våren. Lange, lyse kvelder og nå på våren er småfuglene i full gang og de synger til og med på norsk!" Den setningen tok jeg tak i - regne 17.mai stemningen!:)
  Gratulerer med de 33!
  Her er det atter mørke kvelder, klokkestilling, julepynt i butikkene, julemarsipan og julebrus. Jul seks mnd i året nå: oktober - november -desember + at jula varer helt til påske;)
  Ha en våryr helg:D:))

  SvarSlett