onsdag 9. februar 2011

Tøff aleneseiler

Dagene går unna med bunkring og rydding for å få plass til alt men det går bra.
Vi treffer overraskende mange soloseilere og ikke alle er menn.
Vi ligger utenpå SY Nereida med soloseileren Jeanne fra England som vi nesten må fortelle litt om. Her skal man passe seg og ikke la skinnet bedra. Selv om hun er en beskjeden liten dame har hun tilbakelagt flere utfordrende seilaser alene enn mange andre.
Etter at hun ble enke for 8 år siden fortsatte hun å seile og for to år siden fikk hun like godt bygd seg en splitter ny Najad 380, utrustet etter hennes ønsker og behov.
Hun forlot Vancouverområdet i Canada i fjor høst for å seile non-stop ned langs vestkysten av amerika, rundt Hornet og over til Cape Town i Syd-Afrika. Deretter var planen å seile videre direkte til New Zealand. Etter to og en halv måned i sjøen var hun i begynnelsen av januar, to døgn fra Hornet da hun fikk en knock-down (båten blir lagt over med masta i vannet) og en del skader på båten.
Hun måtte avbryte seilasen og komme seg inn til Ushuaia. Nå er hun i full sving med å skaffe nye deler og få båten i orden igjen så hun kan fortsette seilasen, selv om ruta nå må justeres på grunn av at det går mot høsten på den sydlige halvkule.
Vi gir henne en hånd innimellom og prøver å hjelpe henne når hun trenger det. Og selv om hun har mye å gjøre og båten fortsatt er rimelig kaotisk innvendig så inviterte hun oss allikevel på nydelig middag en kveld.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar