tirsdag 1. februar 2011

Beagle kanalen

Å ha en liten kuling i ryggen gjennom Estrecho de Le Maire var helt fint, men da vi seilte inn i Beaglekanalen dreide den mer nordvest og vi fikk en god kuling rett i baugen. Det ble litt stampesjø og med en bølgelengde som passet veldig dårlig til vår båtlengde og i tillegg motstrøm. Så de gikk litt diesel på vei vestover.
Men delfinene storkoste seg i bølgene, særlig rundt baugen vår og kjørte et skikkelig delfinshow for oss med tandemhopp og skrudde saltoer.
Myndighetene følger godt med oss. På vei sydover fra Mar del Plata har vi daglig måttet rapportere posisjon, kurs, fart etc. og det er greit. Det er jo litt sikkerhet for oss også. Men da vi kom inn i Beaglekanalen tok det helt av. Kanalen er samtidig også grensen mellom Argentina og Chile helt inn til Ushuaia. Vi ble derfor ropt opp både av Chilenske myndigheter og Argentinsk Prefectura  som ville vite hvem vi var og vår eksakte posisjon og destinasjon. Men de er høflige og greie og gjør forhåpentligvis bare jobben sin.På grunn av motvinden måtte vi også ta et par nattankringer før vi i går ettermiddag ankom verdens sydligste by, Ushuaia. 

Å seile i Beaglekanalen er nesten som å seile langs kysten av nordvestlandet i Norge igjen. Høye, spisse fjell som er mer og mer snødekte jo lenger vestover vi kommer. Alle her snakker om hvor pent det er og da må vi bare si oss enige og fortelle at det er veldig likt Norge.
Det er godt å være framme og etappen vi nå har lagt bak oss er en god milepel og kvalifiserer til et skikkelig hakk i rorkulten eller kanskje heller en stor russeknute i rattet.

3 kommentarer :

 1. Vel blåst, er det vel nesten forbudt å si,
  Men flott å lese dere er vel fremme i Ushuaia.
  Imponert over fiskestangen din, får napp helt opp i Norge til og med !

  SvarSlett
 2. Hei Kilico. Vi følger dere med stor interesse som en del av egen plan for langtur. Spennende å følge dere. Hvor går ferden videre etter Ushuaia? Skal dere lenger Syd eller er det Patagonia som gjelder? Kan dere skrive litt om erfaringene med sailmail og overføring av data? er det feks mulig å hente ned grib filer via ssb?

  SvarSlett
 3. Takker for det. Jo fiskestanga er vi imponert over sjøl også.
  Ja, nå blir det Patagonia. Vi har hørt rykter om at skispora til Amundsen har blåst igjen og kjølvannet etter Joshua Slocum ser vi heller ikke noe til så da får vi prøve å tråkle oss fram opp gjennom Chile.
  Sailmail har en stasjon i Chile som fungerer veldig bra og gribfiler via SSB går helt fint.
  Det bruker vi hele tiden. Chilestasjonen hadde riktignok problemer med tilkobling til internettserver noen dager, men det kan hende overalt og nå er alt i orden igjen.

  SvarSlett