tirsdag 7. september 2010

Flodsvin

De som tror at vi har skaffet oss kjæledyr i Kilico må vi dessverre skuffe. Disse raringene traff vi på i en dyrepark da vi var ute og syklet i dag. Flodsvin, eller her i Uruguay Carpincho, er verdens største gnager og blir en drøy meter lang. Den finnes i flere av landene her i søramerika. Flodsvinet både ser, hører og lukter under vann og det er sikkert bra for noen skjønnhetskonkurranse vinner den ikke.
Vi sykla opp til den lille landsbyen Pan de Azucar (Sukkerbrødet) i dag. Byen har tatt samme navn som fjellkollen like ved. Verken landsbyen eller fjellkollen kommer i nærheten av ti på topp listen vår, men vi fikk oss en flott sykkeltur i det nydelige vårværet.

4 kommentarer :

 1. Kan det være en etterlevning av svigermor?

  SvarSlett
 2. Litt av noen udyr. Her vi er er det masse "havnefisk" som spiser seg gode og mette på alt gjestebåtene slipper ut i havnen. Vi har også observert en svær husløs snegle - minst 30 cm, svart og med svømmevinger. Skikkelig guffent kryp som svømte melom båten vår og brygga.

  SvarSlett
 3. Ja, havnefisk er det mye av fra nord-Spania og sydover. Hvor store og fete de er sier ganske mye om forholdene i havna. Tror ikke det bare er utslipp fra båtene de blir fete av. Det går nok et og annet rør ut fra land også. Bør kanskje ha det i bakhodet når man spiser fisk på havnerestauranter....

  SvarSlett
 4. Trollsås: Tror ikke det kan være en etterlevning av svigemor som vi er i slekt med i alle fall: "Flodsvinene elsker vann og er dyktige svømmere, de har til og med svømmehud mellom tærne.", HE,HE...HE

  SvarSlett