lørdag 11. september 2010

Bærre lækker

Like utenfor hovedstaden Montevideo ligger flyplassen Carrasco. Den er privat drevet og omtrent på størrelse med Torp. Det nye terminalanlegget som sto ferdig i fjor kan betegnes som ”bærre lækkert”. Det er arkitekten Rafael Viñoly, opprinnelig fra Uruguay som står bak mesterverket.

Det er flere langturbåter i havna her, noen på vei nordover og noen sørover. Litt lenger ute på brygga ligger en stor seilbåt med et yngre par om bord. De seiler vanligvis charter i området Falklandsøyene, Syd Georgia, Antarktis og Patagonia. Men i år har de vært en tur nordover. De seilte norskekysten opp og videre til Bjørnøya og Spitsbergen. Så tok de like godt en tur innom Sandefjord og Hvalfangstmuseet på vei sydover igjen. Nå ligger de her i Piriapolis og klargjør for ny sesong sørpå.
I går kveld ble vi invitert til deilig Catalansk mat om bord hos Francesc og Marian i S/Y Badoc fra Barcelona.
De skal omtrent samme vei som oss og vi kommer helt sikkert til å treffe dem igjen seinere også.

2 kommentarer :

 1. Hej!
  Grattis för en mycket vackert webbsida, men angående flygplatsen Carrasco i Montevideo, har du en stor fel: denna är både statlig bygd och drivd! Du har tyvärr blivit tendensiöst fel informerad. Det skulle vara bra till din fina webbsida att du ändrar det.
  Lycka till med din resa!
  En svensk uruguayare.

  SvarSlett
 2. Hei og takk for det!
  Pussig det du nevner om flyplassen Carrasco. De stedene jeg finner på nettet om flyplassen så går det fram at myndighetene i 2003 ga investeringsselskapet Puerta del Sur konsesjon for å administrere, drifte og vedlikeholde flyplassen og selskapet startet i 2007 byggingen av den nye terminalen som sto ferdig i 2009. Er dette feil?

  SvarSlett