tirsdag 16. februar 2010

Den gang ei.....

Og så vi som trodde at vi skulle komme til havn i går. Men den gang ei.
Kapp Verde øyene er vulkanøyer og rundt disse er det havdyp på flere tusen meter. Det siste døgnet før øya Sal økte Atlanterhavsdønningene til 4 til 5 meter igjen og da vi kom til Baia da Mordeira rett før mørket la seg, så viste det seg at bukta egnet seg mer for brettsurfere enn for nattankring.
Vi prøvde den lille industrihavna Palmeira, men heller ikke denne havna var forsvarlig å anløpe, i hvert fall ikke i mørke. På VHF-en konfererte vi med en fransk båt som lå inne i den trange havna og han mente også at det ville være farlig å forsøke seg. Så hva gjør vi? Det er mørkt og sent på kveld. Jo, det er bare å heise seil igjen og sette kursen for Mindelo på øya Sao Vicente, 120nm unna, en drøy Skagentur.
Vi ankom Mindelo i ettermiddag og droppet anker 5-tida lokal tid til lyden av trommer og musikk fra karnevalet i byen. Her er det en stor havn og fint å ankre. Den norske Exodus med Sigurd og Audhild ombord som vi tidligere har truffet i Las Palmas ligger også her.
Underveis har vi flere ganger hatt kontakt med Per som seiler alene i en norsk Maxi 42. Han er også er på vei til Kapp Verde, noen dager etter oss. Vi treffer ham kanskje igjen om noen dager.
Det blir nok tidlig kvelden for oss i dag for etter 911nm skal det bli godt med en hel natts sammenhengende søvn.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 kommentarer :

 1. Skip o`hoi !
  Høres ut som en lannnng dag og natt ja. Håper dere fikk sovet godt. Vi tar en tur med Magic i dag og det blir koselig. Håper på en tur på BRUA og få sett på "kjøkkenet til far"for O.J kjenner skipper`n, og " når han styrer båten så går det så bra" tra la la....Kos dere! Inger Lise

  SvarSlett
 2. Jeg er sikker på at det er mere behagelig å ha en lang nattseiling i "tropene" enn å prøve å holde unna all snøen her i Sandefjord, med stiv nordlig kuling og kontinuerlig snø! Båtene på Thorøya er helt fastfrosset nå. Kanskje isen blir borte til 17.mai?
  God tur videre!
  Mvh Bjørn på LUNA

  SvarSlett