fredag 26. februar 2010

Bare oss igjen som norsk båt

I dag gjorde Exodus med Audhild og Sigurd seg klare og forlot havna med kurs nordover. Dermed er det kun oss igjen som norsk båt i havna. Exodus tar sikte på landkjenning enten på Kanariøyene, Madeira eller Azorene. Det kommer helt an på vindretningen på vei nordover.
Vi gjør også de siste forberedelser og har sjekket ut hos myndighetene i dag og med nye stempler i passene og dokumenter fra havnemyndighetene som bekrefter at vi har sjekket ut, så er vi klare for å forlate Kapp Verde.
Vi regner med avreise i morgen eller søndag og tar fatt på turen mot Brasil og tar sikte på området rundt Receife, et stykke nord for Salvador.
Det blir vel som sjøfolkene sa før; ”seil sørover til smøret smelter og så ta vestover”.

5 kommentarer :

 1. Hei, vinteren er her i Sandefjord enda, med mye is og snø. I dag fant jeg Nordship'en til Jørn Engevik nesten helt under vann! Tilkalte straks brannvesen som kom med flere pumper. De fikk lenset båten, og fant at utløpsslangen fra septiken var sprukket, og at dreneringsventilen stod åpen. Alt inventar og motor stod under vann, forferdelig trist syn! Men nå flyter den igjen. Mvh Bjørn

  SvarSlett
 2. Trist syn kan vi tenke oss. Godt at du oppdaget det i tide Bjørn og at båten ble reddet.

  SvarSlett
 3. Hei Kåre og Lillian, vi følger bloggen deres og det har vel ikke gått opp for oss før de siste ukene at det er jordomseiling dere er i ferd med å sette ut på. Utrolig morsomt å følge dere, God tur og lykke til!
  Hilsen Odd og May-Elin
  PShar forsøkt å legge inn kommentarer ved flere anledninger , men det er noe ved teknikken jeg ikke har fått til..prøver igjen:-)

  SvarSlett
 4. Hei Kilico. Grunnen til at jeg skriver er at jeg traff Audhild og Sigurd sist høst, først i Florø, og senere i Måløy mens vi ventet på bedre vær rundt Stad. Exodus var da på vei hjem til Rognan. Vi var på kaffi og kaker ombord hos dem og kunne tenkt å skrevet noen ord til dem, har dere adressen deres? Evn etternavnet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Ja, Audhild og Sigurd har vi jevnlig kontakt med, saa send oss gjerne en mail saa tar vi det derfra.

   Slett