torsdag 16. mai 2013

Nordover mot varmen

De siste dagene i New Zealand var merkbart kjøligere og lavtrykkene sørfra kom stadig tettere og hadde med seg kalde vinder og på kveldene har vi til og med måttet ha på varme.
Så det var absolutt på tide å komme seg nordover til tropene, ikke minst før bryggesyken blir kronisk…

Det ble endelig en åpning værmessig så det var mange båter som sjekket ut på søndag.
Friske vinder fra øst og mye bygevær de første tre døgnene gjorde at vi fikk sjekka ut at sjøbeina sto støtt. Litt brå overgang etter halvannet år som landkrabber, men det har gått rimelig greit uten at krabbene har fått for mye mat. De første to døgnene er som vanlig verst.

Med vind og sjø inn fra tvers, tidvis kuling og enkelte perioder med stiv kuling, ble det mye sjøsprut og Kilico fikk seg en grundig saltvannsskylling de første døgnene. Mye vått tauverk i cockpiten kunne nok etter hvert ha fått fintfølende neser til å tro at det dreide seg om våte hoppetau...

Allerede første døgnet steg sjøtemperaturen med over 3 grader og de neste to døgnene med ytterligere tre så nå nærmer det seg tyvetallet. Og ikke minst fantastisk blått vann og mye morild på nettene.

Vi begynner å komme tilbake i gode gamle rutiner igjen. Vaktene blir etter hvert mer og mer faste, avhengig av vær og føre. Båt og utstyr fungerer som det skal og vindroret styrer som vanlig bedre jo mer det blåser.
Nå har sjøen lagt seg og det er lettere å få til et par-tre timers søvn i ny og ne.

Vi har nå ca.600nm igjen til Fiji og regner med å være framme en gang i neste uke.
Ellers alt vel om bord.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar