onsdag 28. september 2011

Skogstur og litt til

Mellom noen av øyene er det en bukt som har fått navnet Blue Lagoon og det med rette. Så turkisblått vann har vi ikke sett siden Palmerston og Bora Bora. Her ligger det en liten resort med 5 hytter og en liten restaurant for disse hvor vi spiste lunsj. Veldig god mat og en fantastisk utsikt over lagunen.
Vi gikk i land på en annen øy som heter Lape hvor det bor 7 familier med tilsammen 20 mennesker. Og en så stor befolkning må naturligvis ha egen kirke og skole. Ikke dårlig. Kirkens prest og øyas overhode viste oss øya og tok oss med inn i det han kalte både " bushen " og " the garden ". En fin tur gjennom små rydninger hvor de dyrker mange forskjellige planter for eget bruk og for salg på markedet.
Etter hvert hadde han også plukket sammen både det ene og det andre av frukter og grønnsaker samt et par kokosnøtter som vi kunne ha med oss i båten.
Han syntes vi var spesielt utsatt for store farer når vi seiler langt til havs og midt inne i bushen stoppet han og ba en bønn for oss om trygg og god seilas og velsignet ferden videre.
Ellers er det mye bading om dagen. Gjestene våre er noen riktig flinke badeløver og er i vannet både seint og tidlig. Vanntemperaturen ligger på jevnt 26 grader og sikten er god.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar