onsdag 3. august 2011

På vannet igjen

Vi fikk gjort det vi skulle de få dagene vi var på land. Bunnventilen ble skiftet og DuoGen (vind- og slepegeneratoren vår) fikk en full overhaling med nye lagre og simmering. Det har kommet saltvann inn i generatoren så den hadde tydeligvis ikke hatt det noe bra den siste tiden og innvendig så den ut deretter.
At utstyret utsettes for en mye større belastning og slitasje på langtur vet vi fra før. Komfyren vår har et balanseoppheng som gjør at den holder seg noenlunde vannrett selv om båten krenger. Nå er dette så slitt at vi begynte å lure på om det ville knekke helt sammen og da kan vi ikke bruke komfyren. Reservedeler til dette finnes ikke her så vi fikk en sveiser til å sette et lite punkt så får vi håpe at det holder fram til New Zealand.
Når vi nå ligger til land igjen dukker også andre ting opp, nemlig mulighet for rotteinvasjon. Vi har tidligere bare opplevd dette problemet  på de greske øyer og i en marina i Buenos Aires. Derfor måtte rottesperrene fram og settes på fortøyningstauene (se bildet).
Vi treffer på mange flere svenske båter enn norske og for noen dager siden lå det ikke mindre enn 4 svenske båter her. Hyggelige Ulla og Krister i SY Circe har ligget her i flere dager og båten deres ble løftet på land etter at vi ble satt ut.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar