mandag 22. november 2010

Puerto Madero

Vi har flytta oss inn til sentrum av Buenos Aires og Puerto Madero. Stort mer i sentrum av byen er det ikke mulig å komme med båt.

Puerto Madero ble bygget på slutten av 1800-tallet for å gi byen en moderne havn med mulighet for å ta inn skip for lossing og lasting.
Anlegget består av fire basseng/dokker som ligger på rekke og rad, hver av dem på omtrent 160 x 600m. Men først på 1900-tallet skjedde ting fort i skipsfarten og det viste seg snart at havna var for liten og trang. Derfor ble det allerede 30 år senere bygget en ny havn, Puerto Nuevo, som fortsatt er fullt operativ.

Etter at hele Madero-området hadde ligget mer eller mindre brakk i mange år, ble det på slutten av 1980-tallet satt i gang en renovering. Det har endt opp med at de gamle lagerhusene er rehabilitert og mye nye bygg har kommet i tillegg. Området er i dag et av byens mest atraktive.
For å komme inn i Dique 4 hvor marinaen ligger må det til en broåpning, noe som skjer hver annen time. Men vel inne, ligger man godt beskyttet i en vel bevoktet marina.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar