onsdag 15. oktober 2008

Mot AlgarvekystenNå ligger vi i Vilamoura på Algarvekysten. Det vil si at vi er ferdig med nord/syd-kysten av Portugal og seiler nå østover og nærmer oss grensa til Spania igjen. 
Vi har ”tatt igjen” sommeren og her er det god norsk sommertemperatur, selv om det var ”vinterdagen” i går. Fortsatt kortbukseføre selv om sola har gått ned.
Etter at vi dro fra Cascais var vi en kort tur innom Sines (uttales Synsj) hvor Vasco da Gama ble født. Alle husker naturligvis at det var han som fant sjøveien fra Portugal til India i 1498. Her traff vi igjen den hyggelige familien fra Valdres i båten Yr av Ålesund.
Etter Sines ble det et langt strekk rundt Portugals syd-vestre hjørnet, Cabo de São Vicente, før vi igjen tok en kort overnatting i Lagos. 
Vi har stadig besøk av delfiner, men på denne etappen ”tok det helt av”. De kommer i stimer. Noen ganger bare 5-6 stykker. Andre ganger flere. Den største stimen i går tipper vi var mellom 50 og 100 stykker og de holdt det gående rundt båten en god stund. De er skikkelig lekne og det ser ut til at de har det ordentlig gøy når de leker rundt båten. Og ”praten” deres hører vi godt. Veldig trivelig med besøk.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar