fredag 19. mars 2010

Varmere enn fortjent?

En tur på stranda for å ta et forfriskende bad er jo bra og vannet er herlig, men ikke akkurat forfriskende. Sjøtemperaturen ligger vel på rundt 30 grader og det føles varmt å kaste seg ut i vannet. Men maken til flott strand og nydelige omgivelser skal man vel lete lenge etter for å avspasere litt. Etter noen kilometer langs stranda og et par velfortjente bad var det jo ekstra deilig å slå seg ned på en av strandrestaurantene og nyte en iskald kokosnøtt. Den ble tatt opp av frysa og lagd hull i for sugerør der og da. Må nytes raskt før den blir varm.
Vi skal vel ikke klage på varmen og vi begynner så smått å venne oss til den, selv om den plutselige overgangen var kraftig.
Vi har nok hatt tilsvarende varme i Tyrkia og Hellas, men luftfuktigheten er helt annerledes her. I tillegg er sola litt skummel der den skinner rett over hodene på oss. Når vi går i T-skjorte og kortbukse og uten noe på hodet, er faren stor for å bli svidd på ørene, nesa, knærne og den øvre delen av ansiktet (den horisontale flaten hos oss menn som har voksende ansikt med årene og det er vel kanskje en av de siste sesongene med eget hår).
Vannet rundt båten holder drøye 30 grader og vi prøver å kjøle oss med en kalddusj fra vannslangen på brygga, men her holder vannet 33 grader, så vi får jo skylt av oss litt svette i hvert fall. Begrepet "at det bare blir en våt flekk igjen av oss", stemmer ganske bra. Vi svetter mer enn vi ønsker å skrive om, men det er antagelig kroppens forsvarsverk.
Den tykke og gode nattlua og den fóra pysjamasen får hvile en periode og vi bruker heller ikke stillongs under kortbuksene, slå den da!

2 kommentarer :

  1. 17 minus, sol og vindstille her i Longyearbyen..

    SvarSlett
  2. ...flyr du bortover stranden med vekter i hendene...;) He,he - trollsås:)

    SvarSlett