onsdag 17. mars 2010

Brasil og innsjekking

Litt tørre fakta om Brasil først.
Landet er verdens 5. største i både areal og folketall og det største i Sør-Amerika. Innbyggertallet er tett oppunder 200 mill. mennesker og hovedstaden heter Brasilia.
Vi befinner oss helt på det østligste hjørnet av landet og hele Amazonas-området ligger derfor nord-vest for oss. Tidsmessig ligger Brasil i sonen UTC -3 timer og det vil si 4 timer etter Norge.

I dag fikk vi sjekket inn hos myndighetene, det vil si Policia Federal (immigrasjon), Aduane (tollvesenet), helsevesenet og havnefogden. Rekkefølgen er veldig viktig. Kontorene ligger i Cabadelo, et kvarters togtur unna. Mye skjemaer og kopier av det meste naturligvis, men så viste det seg at tollvesenet ikke er i besittelse av kopimaskin og de krever kopi av de stemplede passene og skipsdokumentet. Da var det ingen annen mulighet enn å gå rundt i byen og finne en butikk med kopimaskin. Så var alle blide og fornøyde.
Havnefogdkontoret, som var det siste, var låst med gitter og hengelås da vi kom dit, men etter å ha ristet litt i gitteret og noen hallo-rop, dukket det opp en kar i 20-årene i T-skjorte og shorts som slapp oss inn. Om det var han som var havnefogden vet vi ikke, men papirene fikk vi ordnet veldig korrekt i hvert fall. Så nå har tillatelse til å være i landet i 3 måneder med mulighet for å forlenge med ytterligere 3.
Bildet viser forresten hovedgaten i den lille landsbyen Jacaré hvor vi er.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar