søndag 21. mars 2010

Lunsjbesøk

Vi ble invitert til lunsj i S/Y Cinnamon Girl av Sør-Afrika, som ligger på nabobrygga.
Steve og Di forlot Sør-Afrika for noen måneder siden og seiler på ubestemt tid og ubestemte mål. Neste uke setter de kursen videre til Tobago i Karibia og deretter antagelig gjennom Panamakanalen.
Båten, som er 45 fot, har de brukt 10 år på å bygge selv og de har god grunn til å være stolte av resultatet. Flott arbeid og smarte og utradisjonelle løsninger.
I ettertid forsto vi godt hvorfor vi ble invitert så god tid i forveien. Di har Indisk opprinnelse og dette kombinert med Sør-Afrikansk matkultur ga oss et måltid vi aldri vil glemme. Hun hadde stått ved grytene mye av dagen før og om formiddagen før vi kom, for å få alle rettene ferdig.
Byssa hadde hun selv designet og har naturligvis en stor 4-platers gaskomfyr som i vanlige hus, mikrobølgeovn og det meste annet. Hun har sine egne krydderblandinger som hun har satt sammen og tatt med seg da de dro.
Vi ble servert "lett krydrede" retter og ikke "hot" siden det er så varmt for ellers ville vi ha svettet helt bort. På tradisjonelt vis var det også pannekaker som man deler i biter og tar maten med i stedet for bestikk.
Et uforglemmelig måltid og kronen på verket en herlig dessert med brownies og is forsiktig dynket med en nydelig saus og bær og melisdryss på toppen.
Skjønner godt at de har problemer med å finne gode restauranter og de savner også tilgangen på gode råvarer som de er vant til hjemmefra.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar