mandag 29. mars 2010

Haikere

Mens kaptein fikk seg litt søvn på frivakta i natt, passet styrmann på å ta opp haikere. To due-lignende fugler, riktignok med litt lange nebb, slo seg ned på båten ved halv ett tida i natt. Styrmann mener det kan dreie seg om Brasilianske turtelduer, men er ikke helt sikker. De brukte en times tid på å utforske mulige sitteplasser før de endelig roet seg på hver sin pulpit foran i baugen. Vi har motorseilt i hele natt med bare storseil oppe, så derfor var pulpiten en bra plass siden det var opptatt i cockpiten. De ble sittende helt til det ble lyst og forlot skuta ved kvart over fem-tida i dag morges, uten engang å si takk for skyssen.
Ellers ingen ting å melde fra dyreriket utenom et par lokale små fiskebåter som vi passerte på kloss hold i natt.
Vi hadde radiokontakt med aleneseileren Per i den norske båten Freydis i dag morges. Han er nå 85nm innover i Gambia-elva og fortsetter enda 40nm oppover før han har tenkt å snu. Det er visst godt og varmt der også og selv GPS-antenna hans måtte gi etter for varmen. Etter et opphold i kjøla fikk han den i gang igjen.
Vi nærmer oss Maceio og håper å finne en brukbar ankringsplass for en liten stopp der før vi fortsetter videre mot Salvador.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar :

  1. Hei,
    En kjapp påskehilsen fra Horntvedt. Fortsatt snø her, men litt antydning til vår er det riktignok. Fant for eks en hestehov her om dagen og så to bevere som lekte ved Holmenbrua.. Første gang jeg har vært tre m. fra en bever :)Nå er vi snart klare for fjellheimen ( eller tåkeheimen melder yr for denne påsken) Uansett vi går fra hytte til hytte (til Birger,Reidun eller Anders ,he,he) GOD PÅSKE til dere og god tur til Salvador. Vi er ofte innom bloggen deres :-)
    Odd og May-Elin

    SvarSlett