lørdag 20. mars 2010

Den lokale redingsskøyta?

Om båten på bildet er sjømannskirkas redningskøyte eller om navnet gir en annen form for sikkerhet vet vi ikke, men den er en av mange tilsvarende båter som fyker rundt i området her.
De begynner ved halv 6-tida på morgenen og frakter arbeidsfolk og skolebarn fra den andre sida av elva samt sykler og varer. Til og med hester har vi jo sett som passasjerer. De holder på til langt på kveld og veldig få har lanterner, men vi hører jo godt at snøfreserne kommer.
Felles for dem alle er at de har det vi kaller snøfresermotor. Etter lyden å dømme er det helt klart Briggs & Stratton-motorer. Høres akkurat ut som snøfreseren vi hadde hjemme. Skjønner jo kanskje at de har tatt motoren fra snøfreseren og plassert den i båten for det er ikke ofte de har bruk for snøfresere her. Og ikke minst den to-tre meter lange propellakselen med en bitte liten propell, nesten på størrelse med den mannfolk bruker under haka når de skal være ekstra fint kledd.
Ellers så registrerer vi at vi har rundt 50 graders temperaturforskjell i forhold til Svalbard, ref. kommentar til forrige blogg. Men så befinner vi oss jo klimasonenes ytterpunkter, Svalbard med Arktisk klima og Brasil i Tropisk klima

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar