mandag 8. mars 2010

Ekvator passert

Nå er vi på den sydlige halvkule og det er jo så absolutt en milepel.
Ekvator, magebeltet rundt moder jord som er 40.076km langt, krysset vi like før midnatt UTC, kl.2200 lokal tid. Kong Neptun som pleier å dukke opp ved ekvatorpassering så vi ikke noe til, så han hadde tydeligvis gått og lagt seg.
Det er godt og varmt og tropenatt hver natt, men så er vi jo i tropene også da. Jevnt rundt 30 grader i båten om natta og noe varmere på dagen. Ikke bare har smøret smelta, men varm sjokolade fikk en ny dimensjon da vi tok opp en sjokoladeplate fra skuffen i går. Gikk vel mer under begrepet "rett i koppen". Siden smøret også har smelta, så har vi jo også lagt kursen litt mer vestlig.
Ikke de store forandringene her på den sydlige halvkule. Sola ser ut til å være ganske lik den på den nordlige og faktisk ganske lik den som skinner om natta i nord-norge om sommeren, men halvmånen har lagt seg på ryggen. Litt annen stjernehimmel, men i hvert fall ikke ferre stjerner her enn på den nordlige stjernehimmelen.
Den største forandringen er kanskje at værsystemene er annerledes. Her blåser vinden motsatt vei rundt høy- og lavtrykkene, men vi venner oss sikkert til det også.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar