lørdag 22. mai 2010

Sukkertoppen, Pão de Açúcar

Det er to Iate Club’er i Rio. Den ene tar ikke i mot gjestebåter og den andre er veldig dyr og heller ikke noe trivelig så vi valgte i stedet Niteroi, tvers over bukta og Iate Clube Charitas.
Det viste seg å være et godt valg. Det er vel det flotteste marinaanlegget vi har besøkt, med fine fasiliteter og bare en kort fergetur over til Rio.

Den franske båten Arpatas med Francoise og Jacques ombord har vi møtt flere ganger før og nå kom de også hit bare et par timer etter oss.
I dag tok vi fergen over sammen med dem og fikk sjekket inn hos havnemyndighetene før vi tok fatt på sightseeingen.
Etter en lang spasertur gjennom byen og langs stranden tok vi turen opp til Pão de Açúcar, The Sugar Loaf på nynorsk, eller Sukkertoppen på vanlig godt norsk. To virkelig luftige strekk med gondolbane og så var vi på toppen, 395 m.o.h.
Sukkertoppen ligger kloss ved innseilingen til byen og herfra har vi utsikt i alle retninger. Hele Rio, Corcovado og fjellene bakenfor, Copacabana, flyplassen som ligger midt i byen, hele innseilingen, Niteroi med den store broa over til Rio og flott utsikt ut over Atlanterhavet.
Et utrolig skue i ettermiddagssola.

Ellers så ønsker vi Linn lykke til på Kunstpinsa i Sandefjord og håper det blir mye folk som tar turen innom Kurbadet hvor hun skal gjøre sin semesteroppgave.

2 kommentarer :

  1. Halla!! pass på han Kåre nå Lillian. Copa Cabana og greier. Det jentene har der i Rio det har de der i Rio.

    SvarSlett
  2. Med den kommentaren ble landloven inndratt og gutteturen avlyst.....

    SvarSlett