lørdag 15. mai 2010

Kveldsstemning før avreise

Tida går fort når vi er i havn. Proviantlageret skal fylles opp og ikke minst tar klesvask mye tid. Det er en måned siden sist vi hadde fri tilgang til ferskvann og da går Lillian løs på skittentøyhaugen så fort som mulig. Håndvasking er mye jobb og tar sin tid.
Og ikke minst tar myndighetene sin tid. Policia Federal holder til ute på flyplassen og Capitaneria dos Portos er inne i en militærforlegning nesten inne i sentrum. Begge steder må besøkes både ved ankomst og avreise.
Vi ba Jacques og Francoise i Arpatas over og hadde en veldig hyggelig kveld sammen. De dro videre morgenen etter, men vi kommer ganske sikkert til å treffe dem igjen seinere.
Kaldfrontene står i kø fra syd på denne årstida. Men når sønnavinden en gang i blant stopper opp for å trekke pusten, kan det bli et par-tre dager med lite vind og kanskje litt vind fra andre retninger før det tar i gang fra syd igjen i en uke eller tre.
Neste etappe er ned til Buzios, drøye 180nm sydover og det så en stund ut til at søndag var beste tid for avreise fra Vitoria. Men nye meldinger i dag tidlig gjorde at vi tok fortøyningene i dag og regner med å være i Buzios sent i morgen ettermiddag.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar