mandag 3. mai 2010

Solcellelamper

Vi fant disse solcellelampene på IKEA i Las Palmas og de er vi veldig fornøyde med. Batteriene kan tas ut og legges i sola om dagen og da lades de opp så vi kan ha leselys hele kvelden uten å stjele strøm fra båtens batterier.
Det blir en del lesing om bord, både på nattevakter til havs og på kveldstid i havner. Det er jo bekmørkt kl.18.00 så kveldene blir lange.

Ellers ikke så mye som skjer. Vi venter på at sønnaværet skal gi seg og gi oss en vinddreining mot øst så vi kan seile videre. Det er grunne havner videre sydover og neste gode havn er Vitoria, drøye 360nm unna.

Vi sliter litt med gummibåten som stadig får nye lekkasjer. Vi har en Zodiac som er ca. 10 år og disse har, som alle andre Europeisk-produserte gummibåter, PVC som materiale i pontongene. Disse tåler ikke den sterke sola her og limet holder heller ikke.
Joller som skal tåle sterk sol bør være laget av et stoff som heter Hypalon. Vi får se om vi får lappa og limt til vi kommer til Rio så får vi se om det er mulig å få tatt en profesjonell service på den eller evt. se om vi må skaffe oss en ny.

3 kommentarer :

 1. Lure lamper. Det bør vi også kjøpe :)
  Slapp av og nyt varmen mens dere venter på riktig vindretning - her snør det i dag - br...

  SvarSlett
 2. Trollsås: Det ser ut som de lyser bra hvis bildet er tatt i mørket. I dag skinner solen her igjen, men kuldegrader hadde vi også i natt. Denne våren kommer til å være over før den har begynt,vi sliter ikke med at varmen ødelegger...heller kulda...

  SvarSlett
 3. Ja, er de ikke fantastiske? Det var jo bekmørkt da bildet ble tatt, he, he.
  Håper været snur og at varmen kommer til 17. mai da i hvert fall.

  SvarSlett