tirsdag 11. mai 2010

Abrolhos - Vitoria

Vi fikk en fin tur også fra Abrolhos og til Vitoria. Selv om vi ikke så hval på Abrolhos, er vi ganske sikre på at det var hval rundt oss flere ganger på vei sydover. Store virvler, plask i vannet og noe sprut som vi antok var hval som blåste, så vi flere ganger på begge sider av båten. Men dessverre ingen som var oppe og slo med halen eller viste seg fram på annen måte.
Vel framme i Vitoria, fant vi en fin ankringsplass i bukta ved Iate Clube de Espirito Santo, like ved en liten øy med luksusvillaer. Kontrastene er store og noen fattige fiskere var ute både sent og tidlig og staket sine båter  rundt uansett vær.
I regnværet sent i går kveld hørte vi at det var folk like ved båten og da skipperen skulle ut for å sjekke, viste det seg at det var en liten åpen robåt med to fiskere ombord som lå ved rekka. De var sultne og spurte pent om vi hadde noe mat til dem og strålte som noen soler over det de fikk, takket og bukket og ville gjerne prate litt og vite hvor vi kom fra.
Snodig fiske de driver med forresten. Ror ut et garn langs land og deretter ror fram og tilbake mens de slår i vannet med store årer og lager så mye støy som mulig for å skremme fisken inn i garnet. Denne typen fiske har vi sett langs hele kysten her.
Under Fotoalbum på høyresiden er en link til bilder fra Brasil så langt

6 kommentarer :

 1. Snodig/ ufrivillig fiske har dere jo fått taket på selv også! Som f.eks. i innlegget for noen dager siden med skipper´n sjøl som åte! For ikke å snakke om all den flyvefisken som hoppet (fløy?) ombord på eget initiativ..
  Shit fiske:)

  SvarSlett
 2. Tenkte det samme. Ellers et flott album! Konstaterer at dere har blitt ufyselig brune..

  SvarSlett
 3. Hei. Gøyalt å følge med dere (unntatt som fiskemat da )!!!!!! En hilsen til Linn og Kim når dere ser neste gang. Håper dere også har det bra på deres plasser.Et spennende liv for alle fire skjønner jeg. Kos dere videre:)Olle Johnny hilser.

  SvarSlett
 4. Så mange fine bilder! Det jeg husker best som 7-åring i Vitoria er et stort rosa murhus med noe hvitmalt ett eller annet på. Ant var det en offisiell bygning. Jeg har i alle fall et bilde av mamma og meg forran det huset :) Kanskje dere finner det? Det er ukas oppgave :) :)

  SvarSlett
 5. Fiskene som prøvde seg på skipper'n skjønte fort at de hadde tatt seg vann over hodet da de kom på nært hold og så hvor stor han var.
  Ikke vet vi hvor brunfargen kommer fra for vi er mest i skyggen og ikke kommer det av bading i det brune elvevannet heller.
  Det rosa murhuset med en mamma og ei lita jente foran var i hvert fall ikke i sentrum, men vi fortsetter letinga....

  SvarSlett
 6. Hallo hallo Inger Lise, og tusen takk for koselig hilsen! Håper alt står bra til! Her oppe er det blitt lyst og fint døgnet rundt, så det er litt rart og nytt å vende seg til. Men uff, ja, vi er veldig spredt nå. Sånn sett kommer internett godt med! Og så er det jo spennende å reise på besøk til et nytt sted hver gang:)
  Hils Olle Johnny og hele resten av gjengen:)

  SvarSlett