lørdag 8. mai 2010

Abrolhos

Abrolhos-øyene viste seg å leve opp til forventningene selv om vi var utenfor hvalsesongen og derfor ikke så hval. Nå forstår vi godt hvorfor hvalene tar den lange turen fra Antarktis og opp hit for å føde i dette paradiset med godt temperert vann. Her blir de til ungene har blitt såpass store at de tåler å bli tatt med tilbake til de iskalde havområdene rundt Antarktis.
Vi fortøyde i en av de utlagte bøyene og fikk en fantastisk ettermiddag og kveld som eneste båt i området.
Abrolhos-området, som ligger drøye 30nm ut i havet, består av noen øyer med litt fjell samt store områder med rev og grunner. En god del av disse ligger tørt ved lavvann. På øyene er det også noen små hvite sandstrender hvor noen palmer har funnet grobunn og på fyrøya er det også noen hus. Området er fredet som naturreservat og det er bare på den ene av øyene man kan komme i land etter avtale med myndighetene.
Vi badet og snorklet i krystallklart vann over hvit korallsand og under oss svømte fisker i mange farger og en havskilpadde dukket opp og svømte dovent rundt oss og båten. Flokker med flyvefisk flakser ivrig over bukta før de tryner i vannet og forsvinner.
Det er også et yrende fugleliv på øyene med blant annet kolonier av maskesule og rødnebbtropikkfugl og mange andre vi ikke vet hva heter. Sjøfuglene er store og noen av dem minner om miniatyrutgaver av seilfly med sine lange smale vinger og lange haler.
De siste solstrålene skinte inn i cockpiten før sola forsvant i havet i vest og ikke lenge etter senker nattemørket seg og fyret begynner å sveipe sitt lys over oss. Stillheten minner oss om høstkvelder alene på Svenner, bare at her er temperaturen helt annerledes.
Vi våkner til nok en nydelig dag og oppdager at vi har fått besøk i løpet av natta. Det er den franske båten Arpatas som har ankret ved siden av oss og i tillegg har det kommet en motorbåt med dykkere fra fastlandet og lagt seg i en annen bøye. Arpatas har vi tidligere møtt på Itaparica og de kom til Ilheus kvelden før vi dro.
Vi skulle gjerne vært her i noen dager til, men det kommer en ny runde med sønnavær i morgen kveld og da ønsker vi å ha kommet oss til Vitoria.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 kommentarer :

  1. ingen kommentar

    SvarSlett
  2. Her er det ennå kaldt, selv om det er sol. Våren og sommeren lar virkelig vente på seg! Lørdag var vi på seminar med Jimmy Cornell. han er blitt 70 år og full av energi. Gøy å høre på en mann med så mye kunnskap og erfaring.
    I dag mandag, har vi satt båten på land for siste puss og gni før vi seiler ut fjorden. Nå er det skikkelig travle dager!
    Kos dere med det varme vanne og simma lungt :)

    SvarSlett