mandag 31. mai 2010

Fangeøya

Midt i innseilingen til Rio de Janeiro, ligger det en liten holme/skjær med en litt spesiell historie. Det er holmen helt til høyre på bildet som det skvalper rundt. 
Holmen har en gang i tiden vært fangeøy og cellene befant seg i tunneler under øya, det vil si under havflaten. Ganske rømningssikkert kan man si og sikkert ganske fuktig klima. Noen av tunnelgangen/cellene hadde så lav takhøyde at fangene aldri kunne stå oppreist, bare sitte på huk, krabbe eller ligge. Dagslys så de aldri. Må ha vært et ganske så trist sted.
Fengselet opphørte visstnok etter en springflo som oversvømte inngangene, fylte alle cellene med vann og alle fangene druknet.
På fjelltoppen like ved marinaen her, er det flere militære anlegg. Disse er delvis åpne for besøkende i helgene og man blir kjørt til toppen med minibusser da det ikke er lov å gå fritt i den nedre delen. Men når man kommer opp får man kanskje den beste utsikten i hele området.
Med ryggen mot Niteroibukta ser vi over til Sukkertoppen og i bakgrunnen Kristusstatuen og deler av Rio sentrum. Like utenfor bildet til venstre ligger Copacabana og Ipanema som vender ut mot Atlanterhavet. Sundet er den eneste passasjen fra havet og derfor hovedinnseilingen til den store Rio-bukta.

2 kommentarer :

  1. Håper ikke skipper'n har blitt deportert til fangeøya?? Så mye fin natur som det er å se på Copa Cabana !? (refr. TV kanalen Travel). Jeg savner bilde av noen med litt mer på kroppen enn Eva's drakt, men ikke mye mere, tror det kalles bikini? Eller har styrmann sensurert bildene som legges ut?? venter i spenning på neste bilde. Har hørt at der er brone der nede.

    SvarSlett
  2. Hei Ola.
    Det er jo midtvinters her nå, mindre folk og bikiniene er godt fóra, så vi behøver ikke å dra dit hver dag for å se (sier styrmannen da).

    SvarSlett