onsdag 19. mai 2010

Rio de Janeiro

Vi fikk til slutt rullet oss rundt Cabo Frio, odden som må rundes før vi setter kursen vestover mot Rio de Janeiro. En blanding av grov Atlanterhavsdønning, kraftig motstrøm og vind, alt fra forskjellige kanter, gjorde det til noen timers huskestue.
Like før midnatt fikk vi på styrbord side følge av en lokalt regnbyge som skulle samme veien og det er ofte en del vind i forbindelse med sånne byger. Det passet oss fint for den ga samtidig bra medvind helt til innseilingen til Rio, hvor vi ankom i bekmørke, like før dagslyset skulle begynne å sloss om plassen med nattemørket.

Rio de Janeiro har jo tidligere bare vært noe vi har sett klipp fra på TV med karneval og flotte strender. Og ikke hadde vel vi for noen år siden trodd at vi skulle seile inn her på egen kjøl.
Men ankomsten i mørke gjorde det hele til en flott opplevelse.
Det første som møtte oss var den lange lysrekken langs strendene Copacabana og Ipanema. Deretter dukket den svarte silhuetten av den 395m høye Pão de Açúcar (Sukkertoppen) opp mot lyset fra byen bak. Og bakenfor det hele, den opplyste Pico do Corcovado (Kristusstatuen) høyt oppe på en 740m høye fjelltopp.
Etter hvert som vi seilte innover i den store bukta, kom dagslyset og detaljene vokste fram og alt fremsto på en måte helt annerledes.
Bildet er tatt fra Niteroi og viser Corcovado i morgendisen i bakgrunnen.
Vi gleder oss nå til å oppleve byen.

2 kommentarer :