torsdag 19. september 2013

Komodo Nationalpark


De største varanene i verden finnes bare på 4 øyer i Indonesia, nærmere bestemt i Komodo Nationalpark. Komodovaranene, eller de store øglene om man vil, kan bli rundt 3m lange og det er bare to av øyene som er åpne for besøkende og da kun med guide.

Vi valgte å besøke øya Rinca og seilte en morgen inn i bukta hvor parkvokterne holder til.
Etter å ha betalt både parkavgift, fotoavgift og guideavgift kunne den trivelige guiden vår, Abdul, ta oss med på en rundtur på øya.
Han kunne fortelle at bare her på Rinca finnes det rundt 2400 Komodovaraner og i tillegg finnes det også hjort, bøffel og vannbøffel, villsvin og en del slanger. Kanskje med unntak av slangene så har komodoene alle de andre artene på menyen.
Abdul kunne også fortelle at de legger egg i huler i bakken og vokter disse i bortimot 9 måneder. Eggene har bløtt skall, akkurat som krokodilleegg. Men idet egget klekkes så forsvinner mora og ungen er helt overlatt til seg selv fra dag én. Derfor er det også svært få som vokser opp.

Vi fikk se alle dyrene på øya med unntak av slangene, men det er jo like greit.
Abdul var en dyktig guide med et sprudlende humør og vi hadde en riktig så interessant tur rundt på øya.

Som vi har skrevet om før også så ble vi tatt litt på senga med all tidevannsstrømmen rundt øyene i Nationalparken. Men til gjengjeld så er dette veldig gunstig for det maritime liv og det er fantastisk flotte dykke- og snorkleforhold mange steder. Faktisk noe av det beste vi har sett så langt på turen. God sikt og utrolig mye flott å se under vannflaten.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar