søndag 22. september 2013

Enda en slange i paradis

Vi trodde at vi hadde lagt bak oss det verste slangeområdet på denne turen.
Men rett etter at Lillian hadde tatt seg et bad bak båten her om dagen, dukket det jammen opp en ganske stor "Black-banded Seasnake" igjen. Like i kjølvannet etter båten, akkurat der hun hadde badet, buktet den seg avgårde. Og igjen, langt til havs. Det er vel unødvendig å si at det ikke ble mer bading den dagen.
Det kan se ut til at vi må ha slangevakt på dekk framover når en av oss bader.

Det er veldig mange vulkaner i Indonesia og både Lombok og Bali har vulkaner som er over 3000m høye. De ruver majestetisk når vi ser dem fra sjøen.
Vi har krysset Balisjøen, er nå inne i Javasjøen og seiler nordover mellom øyene Java og Borneo.

Over halvparten av Indonesias snaue 250 mill. innbyggere bor på Java og øya regnes for å være et av verdens tettest befolkede områder.
Og bare på Java er det 120 vulkaner og 28 av dem er aktive så det er tydelig at vi fortsatt befinner oss i det som kalles "Pacific Ring of Fire".

Vi har vel aldri hatt så mye selskap på en overfart noen gang. Mange lasteskip som krysser i alle retninger - flere av dem antagelig til og fra Kina og Singapore.
Og på natten kryr det av fiskebåter som fyker rundt i alle retninger. En natt måtte vi i perioder seile i sikksakk for å prøve å unngå både båter, garndobber og halvstore bambusflåter som driver på egenhånd. I mørket er det en utfordring å holde styr på hvor alt er til enhver tid.

Men det har stort sett gått bra så langt. Fortsatt 30 grader i sjøen og varmere og varmere i sola på dagtid også ettersom vi nærmer oss ekvator.
På dagtid fin spinnakerseiling, men vi tar den ned på natten for det er da det er mye fiskebåter og vi trenger raskt å kunne svinge unna det som måtte komme i veien uten å måtte ta for mye hensyn til seilføringen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar