mandag 28. februar 2011

Inn i Magellanstredet

Tidlig i går morges nøster vi sammen de siste restene av edderkoppnettet vårt, letter anker og forlater Caleta Brecknock. Derved forlater vi også Tierra del Fuego.
Selv om det fortsatt blir mye på kryss og tvers så vil hovedretningene framover være i de to nordlige sektorene på kompasset.
Vel ute av Canal Ocasion får vi et lite, åpent strekk ut mot Stillehavet hvor lange, tunge havsdønninger ruller inn. Vi svinger nordøstover og inn i Canal Cockburn med sjøløver, magellanpingviner, albatrosser og annen sjøfugl som selskap.
Selv med litt motvind går det forholdsvis greit innover og vi finner en grei ankringsplass for natten.
Det er tre mulige kanaler for å ta seg fra Canal Cockburn og opp til Magellanstredet. To av dem har tidligere vært forbudt å ferdes i, men vi satte dem opp på vår seilingsplan og fikk ingen innsigelser. De er riktignok ikke kartlagt, men guiden vår beskriver dem så godt at de er seilbare.
Vi velger den ene av dem, den 25nm lange Canal Acwalisnan, som starter omtrent ved vår ankringsbukt.
I god tid før dagslyset bryter gjennom i dag morges letter vi igjen anker.
Det er et trangt og grunt sund et stykke inn i kanalen hvor tidevannsstrømmen går kraftig. Selv om vi bare er en drøy halvtime før slacken (når tidevannet snur) går strømmen fortsatt i mot med over 5knop. Det tar litt lenger tid enn vi regner med før vi klarer å passere. På alle kanter høye fjell og snøkledde tinder med den nedre delen grønnkledd med småskog og kratt.
I det vi seiler inn i Magellanstredet bryter også sola gjennom og vi tar nordvestover. Vi treffer igjen på lekne sjøløver som riktignok en gang i blant tar seg en pause. Da legger de seg på ryggen i vannskorpa med loffene på magen og ligger og kikker og vinker.
Utpå ettermiddagen ankrer vi opp i Bahia Mussel på Isla Carlos III, midt i stredet.
Det er veldig hyggelig å få SMS på Iridiumen, men husk å skrive avsender da det ikke kommer fram på annen måte.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 kommentarer :

  1. Denne bloggen var et funn for oss. Vi starter vår tur 1.5.12 og planlegger reise mye av samme rute som dere. Særlig spennende blir det å lese om ferden gjennom Sør-Amerika. Og ser dere Nerida igjen må dere hilse - vi hjalp henne en gang med å artsbestemme en fuglsom landet på dekket i Sør Afrika :-)

    SvarSlett
  2. Bommet med et år bare - trodde dere var i Sør Amerika nå :-)

    SvarSlett