torsdag 3. februar 2011

Ushuaia, fin del mundo - verdens ende

Ushuaia, hovedstaden i den Argentinske provinsen Tierra del Fuego, er med sine drøye 60.000 innbyggere verdens sydligste by. Byen ligger halvveis inne i Beaglekanalen og er et populært knutepunkt her syd, da dette er det eneste stedet med muligheter til å bunkre opp for videre seilas.
Dette er utgangspunktet for alle som skal enten østover, vestover eller ned til Antarktis. Det er også en liten flyplass her med daglig forbindelse til Buenos Aires. Nå er det høysesong her og det kommer hver dag nye cruiseskip og charterbåter som skifter passasjerer for nye tokt, enten i de Chilenske kanalene eller ned til Antarktis.
Ikke minst så er det et populært utgangspunkt for turer videre innover i fjellene, enten for skikjøring, fjellklatring eller andre aktiviteter.
Hovednæringen her er da også helt klart turismen, noe butikkene i byen bærer preg av. Skulle ikke forundre oss om vi finner bikini og badebukse i Gore-Tex her.
Vi ligger i Club Afasyn med gangavstand til sentrum. Akkurat nå ligger det båter fra 11 forskjellige nasjoner her og vi er så langt den første norske båten denne sesongen.

1 kommentar :

  1. Ser flott ut der nede. På tide å laste opp et nytt album nå!

    SvarSlett