fredag 4. mars 2011

Kelp

Det er mye kelp langs kysten av sør-amerika. I følge vårt leksikon er kelp (har en del til felles med vår tang/tare, bare større) verdens lengste alge. Den kan bli 50-70m lang og veie opptil 120-140kg.
Vi ser den stort sett langs land eller over skjær og grunner, men vi møter også store flak drivende som antagelig har blitt revet løs av fiskeredskap eller ankere.
Det vanligste problemet for oss i så måte er at ankeret drar med seg en haug vi skal ha det opp. Det kan by på skikkelige problemer for vinsjen å greie å dra tyngden av ankeret, kjettingen og tyngden av kelpen opp til overflaten så vi kan få skjært det bort. Får man kjørt en sånn vase inn i propellen kan det naturligvis også by på problemer. Nok om det.
Da vi seilte inn til Caleta Mussel hadde vi 4-5 hvaler i området som gikk å spiste i strømmen. Vi så spruten fra dem når de blåste og ryggen og halen på et par av dem også. Siden har de vært borte. Det var dette med Sandefjordsbåt igjen da.
Vi måtte vente en dag ekstra på grunn av mye motvind før vi kunne fortsette. Med bra værutsikter prøvde vi å time inn riktig tidspunkt i forhold til strømmen for å komme oss et lite stykke videre. Men vi hadde ikke kommet mange mila før vi igjen ble møtt av kraftig motvind og vi måtte gå inn i Bahia Borja og ankre. Her ligger vi nå på tredje dagen med kraftige vindbyger og en del regn.
Vi er nå på vestsiden av fjellene og det er en helt annen værtype, skikkelig vestlandsvær. Vi får bare vente og se.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar