torsdag 17. februar 2011

Puerto Williams

Puerto Williams er møtestedet for mange, både privatbåter og charterbåter. Her gjøres den siste bunkringen før man seiler videre enten vestover til fjordene eller sydover mot Antarktis. Bildet øverst viser en av charterbåtene som fikk sitt mannskap ombord for tokt til Antarktis. Legg merke til lagringen av ferskt kjøtt på hver side av targabøylen bak på båten. Kjøttet er nok lettsalta før de er over Drakestredet.

Det går mot høst og i går morges var det –2 C og rim på dekket. Dagene har også blitt merkbart kortere i det siste så det er bare å komme seg nordover.
For å ta turen ut til Hornet er bare snakk om tålmodighet og god tid for å få gunstig vær. Vi har snakka med folk som har venta en måned før det klaffa. Været den siste uka har vært ustabilt og det er grenser for hvor lenge man skal vente.
Vi prøver å tilpasse avgang vestover mot fjordene i forhold til været så vi slipper for mye motvind og forbruk av diesel allerede i starten. Det kan derfor gå en dag eller to til før vi drar.

Den hollandske katamaranen Lambada møtte vi første gang i Rio de Janeiro på forsommeren i fjor. De ligger nå og venter på noen reservedeler før de seiler oppover i fjordene. 
I går kveld, før sola gikk ned hadde vi felles grilling med østerriske Taurus og hollandske Lambada på dekket på klubbhuset i Micalvi.  

Internettforholdene her i Puerto Williams er mildt sagt dårlige og ustabile, men vi hadde flaks en kveld for et par dager siden og fikk lastet opp et nytt fotoalbum fra Mar del Plata - Ushuaia.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar