mandag 21. februar 2011

Beaglekanalen - "Isbreenes Aveny"

Fantastisk flott!!!
Egentlig ikke så mye mer å si og vi kunne stoppet der, men vi kan jo gjøre et forsøk på å beskrive det litt mer.
Nå skjønner vi hvorfor Beaglekanalen kalles Isbreenes Aveny. De ligger på rekke og rad og det er bare å nyte. Knall sol fra en helt skyfri himmel gjør også sitt til at inntrykkene blir enda bedre.
Vi har forlatt Puerto Williams og seiler vestover i Beaglekanalen til den deler seg i Brazo Noroeste og Brazo Sudoeste, hvor vi velger det nordlige løpet.
Ved innløpet til Caleta Olla stuper Holanda-breen ned med en arm i det vi seiler inn i den flotte og beskyttede ankringsbukta.
Videre vestover passerer vi Italia-breen som kalver direkte ut i fjorden og vi har små isblokker flytende i siden av kanalen der vi passerer på hundre meters avstand. Øverst står en enorm vegg av hvit is og den nedre delen har den typiske blåaktige fargen før den kalver i fjorden. Et fantastisk skue i formiddagssola med kontraster mot det grønnkledde landskapet i de lavere områdene for øvrig.
Vannet her i fjordene har den samme grønnturkise fargen som vi kjenner igjen fra fjordene hjemme. Små bekker ser ut som de kommer ut av ingenting, men som i virkeligheten kommer fra små vann som ligger på platåer så vi ikke ser dem. Andre igjen kan vi følge helt fra snø- og isområdene på fjelltoppene og til de stuper ned i fjorden. Og et sted kommer en hel liten elv ut fra en åpning i brefoten og går i kraftige fossefall før den ender i fjorden.
Videre kommer Frencia- og Alemaniabreene før vi seiler inn mot Seno Pia, en fjordarm mot nord.
Vi må nok bare innrømme at naturen i Norge har en hard konkurrent i dette området.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar :

  1. Fantastisk flott! Minner om en god blanding av Sunnmøre og Svalbard.

    SvarSlett