onsdag 27. april 2011

Vel overstått påske

Vel overstått påskefeiring. Vi har fått med oss at det flotte været og temperaturen hjemme gjorde at påskeferien ble mer som en sommerferie for mange.
Vi tok oss også en liten påskeferie over til Argentina.
Kollektivtransport er forholdsvis rimelig i Sør-Amerika og denne 7 timers bussturen kostet 130 NOK pr.person, men da var både kaffe og noe å bite i på morgenen inkludert og senere på dagen ble det også servert sandwicher. Naturen endrer seg mye. Først et stykke nordover i Chile, gjennom frodig slettelandskap og store landbruksområder. Deretter østover gjennom Andesfjellene hvor vegetasjonen endrer seg fra den tropiske regnskogen på Chilesiden og mer norsk natur på Argentinasiden med barskog. Til slutt gikk turen rundt innsjøen Lago Nahuel Huapi og til byen San Carlos de Bariloche som ligger i Argentinas eldste nasjonalpark Nahuel Huapi. En skikkelig ferieby som ligger like ved foten av Andesfjellene. Like ved ligger også Sør-Amerikas viktigste skisenter, Cerro Catedral. Området har mye aktiviteter å tilby både sommer og vinter.
Ikke bare aktiviteter. Her dreier det seg også om mat og søtsaker og byen har et eget sjokolademuseum og flere store spesialbutikker for sjokolade. Det havna også litt i ryggsekken som niste på hjemveien.
På tilbakeveien valgte vi en litt annen rute gjennom Andesfjellene. Det er nasjonalpark både på Chile- og Argentinasiden og her måtte vi krysse 3 innsjøer med små ferger og mellom disse gikk turen med buss på humpete grusveier. Og en fantastisk flott natur. Det er mye vulkaner i Andesfjellene og på turen passerte vi flere som var høyere enn 2000m. Blant annet den 3554m høye Vulcan Tronador og Vulcan Osorno som er 2652m. Vi var heldige med været på hele tilbaketuren og det ble en flott dag.

1 kommentar :

  1. HOLA AMIGOS!. Vel overstått påske til dere også.
    Litt av en tur dere hadde der også da:) Og spansken deres er vel nær til helt perfekt blitt tenker jeg. Godt at alt er bra hos dere.Eneboer`n var innpå en dag ja, lenge siden jeg har latt høre fra meg.Fysjom fysjom. Har hatt en noe trist tid de siste ukene for broren min døde plutselig den 9.de etter å ha fått en STOR hjerneblødning dagen før.Veldig rart at han ikke er her mer men samtidig veldig glad for han fikk slippe fra de store skadene han fikk. Men,64 år er jo ikke gammelt da. Livet går videre det og det er egentlig bare og nyte det,hvilket vi gjør, og jammen gjør dere det til det ytterste. Herlig, og vi gleder oss til å følge ferden videre. Ellers er alt bra med oss og resten av familien,store og små. Klem til dere.Hasta luego! I.Lise

    SvarSlett