onsdag 6. april 2011

Breddegrader

Vi spiser breddegrader om dagen. Det er ikke lenge siden vi forlot 50-gradene og nå er vi halvveis oppe i 40-gradene også. Vi spiser ikke breddegrader fordi at vi er i ferd med å gå tomme for mat, men vi aker oss nordover og har nå kommet til Puerto Aguirre, se posisjonsrapport.
Selv om vi fortsatt har mye mat igjen etter så mange uker i ødemarka, så har de fleste ferskvarene tatt slutt for en god stund siden. Admiralen tryller allikevel fram god middag hver dag og brødfabrikken går jevnt og trutt. I tillegg produserer vi yoghurt sjøl. Det er egentlig ganske enkelt. Det gjelder bare at man hele tiden holder liv i en liten del av en yoghurtkultur for å la den utvikle seg videre.
Vi har kommet til mer siviliserte områder og det merkes først og fremst på båttrafikken i fjordene og alle oppdrettsanleggene som er rene boligriggene med egne hus på lektere. Vi møtte et slikt et under slep i Bahia Anna Pink.
Det er mer vegetasjon og øyene på utsiden av de store kanalene er lavere, men til gjengjeld så er fjellene på innsiden mye høyere enn de var lenger syd. Dette ser vi ut i fra kartene for skyene ligger lavt så vi ser ikke så mye fjelltopper. Men på en måte enda mer norsk natur.
At tregrensen store deler av dagen er høyere enn skydekket, vil ikke nødvendigvis si at den er spesielt høy. Det sier mer om det lave skydekket.
Ikke den helt store klimaforskjellen her i forhold til syd for Golfo de Penas, men litt varmere i både vann og luft kan vi kanskje registrere.
Det er meldt litt mer motvind fra i kveld så vi blir kanskje liggende her i morgen også.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 kommentarer :

  1. Utrolig artig å se bilder fra området. Ser at du og kler overlevelsesdrakt. Go tur videre nordover!

    SvarSlett
  2. godt at dere har fått tak i mere ferskvarer og sånn. Kan ikke bare spise breddegrader! variasjon i kostholdet lønner seg:) kom på skype snart da!

    SvarSlett