tirsdag 3. mai 2011

Til havs igjen

Vi har nå forlatt fastlands Chile og satt baugen ut i Stillehavet igjen med kurs for lavere breddegrader og høyere varmegrader.
Litt om og men for utsjekking ble det jo. Seilingstillatelsen, Zarpen måtte bestilles flere dager i forveien og Armadaen ville også ombord for å sjekke at båten var seilingsdyktig før vi kunne forlate havna. I tillegg kom også Immigration til båten for å stemple passene slik at vi ikke skulle romle rundt på land ulovlig etter at vi var stemplet ut.
Nok om det. Vi forlot Marina del Sur lørdag ettermiddag og fant oss en ankringsbukt 20nm lenger syd. Pilotboka sa at det var litt fiskeoppdrett der, men ikke at hele fjorden var full. Vi holdt på å seile oss helt fast innimellom alle bøyer og mærer før vi kom gjennom og ankret helt innerst like før mørket falt på.
Søndag våknet vi til en nydelig dag. Vindstille, sol fra skyfri himmel og bare 2 grader på morgenen.
Så seilte vi gjennom Canal Chacao, sundet mellom fastlandet og Isla Chiloe på høyvanns slack på søndag ettermiddag. Her hadde vi 7,5 knops medstrøm på det meste og bare lavt turtall på motoren for å ha styringsfart. Med 11-12 knops fart over grunnen var stredet unnagjort på et par timer.
Som vanlig mye liv i slike strømsund. Masse delfiner, sjøløver, albatrosser og annen sjøfugl som var på fisketur i det fine været.
Det flotte været ga oss også et flott sisteinntrykk av Chile, med de snødekte Andesfjellene i bakgrunnen og grønne, frodige øyer i forgrunnen. I tillegg kunne vi i flere timer nyte synet av de store vulkane Osorno og Tronador.
Chile er et land vi har falt for. Fantastisk flott natur og mer velorganisert enn de andre landene vi har besøkt i sør-amerika.
Landet har rundt 16 mill. innbyggere og selv om menneskene virker litt reserverte og sjenerte i begynnelsen så mykner de fort opp og er veldig hyggelige og hjelpsomme.
Vi synes vi allerede har seilt langt i Chile, men når vi nå fortsetter nordover utenfor kysten går det enda mer opp for oss hvor langt dette landet egentlig er. Hadde vi flyttet det til den nordlige halvkule så hadde sydenden ligget like nord for Kapp Verdeøyene og nordenden litt syd for Lindesnes.
Vi takker for besøket og kommer gjerne tilbake en annen gang til dette flotte landet.
Nå følger vi vær og strøm nordover til Juan Fernandez-øyene og kanskje vi gjør en liten stopp der før vi fortsetter mot Fransk Polynesia.
Dere kan følge med hvor vi er til en hver tid via linken Posisjonsrapporter på høyresiden.
Vi kommer også som vanlig til å sende blogginnlegg via radiomailen vår. Her mottar vi også kommentarer til bloggen og det er veldig hyggelig, men disse får vi dessverre ikke svart på.
Vi har heller ikke tilgang til internett og våre vanlige mailadresser på noen uker, men vi tar gjerne i mot SMS'er på Iridiumen, se link til høyre.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 kommentar :

  1. Fantastisk å følge dere rundt sydspissen av syd Amerika. Takk for flotte beskrivelser så langt. God tur inn i det varme stillehavet!

    SvarSlett