mandag 28. mars 2011

Litt mer fra Puerto Eden

At det bor 280 mennesker i Puerto Eden tok vi fra pilotboka vår. Det viste seg etter hvert at dette antallet sikkert er mer enn halvert de siste åra. Stedet er nok ikke i puberteten, men heller i pensjonistalderen.
Skjellfangst har vært livsgrunnlaget fra gammelt av, men etter at hele kysten ble infisert av de giftige algene falt næringsgrunnlaget bort og mange har flyttet ut. Selv om det fortsatt er noen barnefamilier så var det nok litt mer liv og aktivitet her for noen år siden.
Vi fikk fylt diesel hos Don José og det viste seg at kona hans drev et lite spisested der de bor. Vi rodde inn på kvelden og fikk servert en god tre-retters middag pluss kaffe og kake. Serveringen fant sted ved langbordet i stua sammen med andre lokale gjester. Veldig trivelig. 60kr/pers inkl. drikke er det jo heller ikke noe å si på.
På veggen hang det også bilde av hurtigruteskipet MS Nordnorge som hadde vært innom der ved et par anledninger.
Vi har fått problemer med vannvarmeren vår som er hovedenheten i varmeanlegget ombord. Og her har skipperen dessverre ikke med seg nok reservedeler for å få den i gang igjen. Men vi varmer det samme vannet via motoren når vi kjører og har i hvert fall grei temperatur da. Vi får bare se å komme oss nordover til mer sol og varme.
Vi lettet anker i dag morges og satte kursen nordover i Messierkanalen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar