mandag 21. mars 2011

Poza de las Nutrias

Selv om dette heller ikke er et navn fra gamle oppdagere eller helter så gir det i hvert fall mening. Navnet på havna vi nå ligger i blir oversatt til engelsk med Otter Pole, eller på norsk, oterbassenget.
Vi fikk en sterk kuling i Canal Pitt akkurat i det vi skulle gå inn i havn så vi valgte å ligge litt på været.
Innseilingen var litt vanskelig å lokalisere i det friske været. Men havna vi kom inn i er vel kanskje en av de mest idylliske vi noen gang har vært i. Innenfor den trange passasjen åpnet det seg en liten poll. I den ene siden var det en ekstra liten vik hvor det var plass til båten og hvor vannet var blikk stille selv om det blåste kuling bare noen hundre meter unna. Høye fjell på alle kanter og, som vanlig, tett skog helt ned til vannet som ga perfekt le.
Apropos tett skog. Vi leser i vår utmerkede pilotbok at hele kysten av Chile, fra 36° S og helt ned til Kapp Horn har det som kalles "tropisk regnskog". Akkurat regnskog kan vi forstå, men tropisk virker noe mer fremmed.
Nok om det. Skogen er frisk og tett på grunn av all fuktigheten som avgis når stillehavslufta møter de høye fjellene og legger fra seg all nedbøren.
Det vi kanskje forbinder med tropisk regnskog er vel at det er en tett, ugjennomtrengelig jungel og det stemmer også her. Det er ikke så store beltet langs kysten, men mange steder er det rett og slett vanskelig å ta seg fram, så tett er skogen.
Det virker også som om alle røttene ligger et stykke over bakken med et moselag på toppen. Det er nesten som å gå på en blanding av svamp og råtten, gammel snø. Det fjærer som en madrass og hvis man tråkker gjennom så er det fort med en meter eller mer ned.
Vi har fortsatt såkalt Patagoniavær. Det vil si nordavind og regn, men i dag har vi faktisk hatt flere små gløtt av sol
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar